Jdi na obsah Jdi na menu
 


pes a dítě

 Máte pejska a plánujete dítě? Máte malé dítě a plánujete pořízení psa? Máte psa a dítě a máte problém, že mezi sebou nemají zrovna idylický vztah?

Mám pro vás řešení. I ze své vlastní zkušenosti vám poradím co a jak dělat, aby jste buď vztah dítě pes narovnali nebo začali správně a tudíž ho vytvořili krásný hned od startu. 

Je prokázané, že dítě, které vyrůstá se psem je zdravější, ohleduplnější, empatičtější a zodpovědnější. Řekla bych, že pro obě strany, ale i pro rodiče (páníčky), to má nemalé výhody, které nejsou zanedbatelné. Musí se ale nastavit jejich soužití správně. Pokud zde uděláte chybu, může to mít i fatální důsledky. Bohužel většina lidí zde udělá chyby a potom je soužití buď plné stresu nebo se to řeší odloučením psa nejdřív na zahradu, pak k prarodičům a v ne zrovna malém počtu do útulku nebo jiné rodiny.

Měla jsem k dispozici malého figuranta (moje princezna), který mi hodně napověděl, jaký problém se psem vůči dítěti máte. Teď už je to velká slečna, nicméně vidím to všude okolo.

 

Náhledy fotografií ze složky Erin a pes